ورزشهای هوايی در سال1350توسط پرسنل تيپ نوحه ، نيروی مخصوص ارتش ، در ايران پايهگذاری شد و با آموزش ورزش چتربازی و اعزام ورزشكاران به مسابقات بينالمللی آغاز فعاليت نمود .
پس از چند سال فعاليت ، بدليل رویدادهای شکوفایی انقلاب و مسائل هشت سال دفاع مقدس ، اینگونه فعالیتها به تعويق افتاد .
پرواز پاراگلایدر از سال1372توسط آقای سعيدی و آقای اُبهی به ايران راه پيدا كرد. اين دو ، كه از گذشته در رشته کایت تجربه داشته و فعالیت می كردند ، دوره آموزش كايت موتور دار را در كشور استراليا گذراندند و در اين سفر با وسيله جديدی به نام پاراگلايدر آشنا گردیدند .
آقایان سعیدی و اُبهی ، در هنگام بازگشت به ايران ، دو دستگاه پاراگلايدر ، به ايران وارد كردند و آموزش اين ورزش را ، البته با وسايل و لوازم قديمی ، آغازكردند .
طی اين مدت علاقمندان به فراگيری پاراگلايدر ، افزايش يافتند . بين سالهای1372تا 1374توريست های خارجی آشنا به پرواز پاراگلايدر ، طی پرواز روی سايت با خلبانان ايرانی آشنا شده و تجربيات خود را در اختيار آنان قرار دادند .
تا آن زمان فضای پرواز در ايران گستردگی زيادی نداشت. پس از آن آقای فرهاد مير آخوری كه آموزش پرواز را در آمريكا ديده بود ، در سال4 - 1373به اين ورزش جنبه علمی میدهد. ولی پرواز در ايران با اين وسيله همچنان به معنای سُرِش ساده بود. طی اين مدت تا سال1374تعداد خلبانان و مربيان بيشتر می شود. البته مربيان اكثراً در سطح مبتدی تدريس می كردند .
در سال1374با گردآوری و گردهمائی پيشكسوتان ورزشهای هوايی كشورمان ، آغاز به شکوفایی نمود .
کميته چتربازی در ٢۴ شهريور١٣٧۴با دستور رياست محترم سازمان تربيت بدنی و معاون رياست جمهور و ابلاغ معاون فنی سازمان تربيت بدنی ، فعاليت خود را آغاز نمود .
در سال ١٣٧۵، (کمیته چتربازی) با گسترش فعاليتها و افزوده شدن رشته های ديگر ورزشهای هوایی به (کميته ورزشهای هوايی) تبدیل گردید .
در26/1/1377، (کمیته ورزشهای هوایی) به (انجمن ورزشهای هوايی) ، با مدیریت تیمسار بیژن پارسا تغيير و اساسنامه آن پس از تائيد کارشناسان سازمان تربيت بدنی ، به تصويب معاونت فنی سازمان رسيد .
انجمن ورزشهای هوایی سازمان تربیت بدنی ایران برابر اساسنامه فدراسيونهای ورزشی آماتوری و آئيننامه هيئتهای ورزشی استانها که هيئت وزيران درجلسه مورخه9/3/1378بنا به پيشنهاد شماره41294/1مورخه 6/10/76 سازمان تربيت بدنی به استناد قانون الحاق بند ١١ و ١٢ به قانون فهرست نهادها و موسسات عمومی غير دولتی مصوب١٣٧۶تصويب نمود.
این ngo در سال ١٣٧۶به عضويت فدراسيون جهانی وزشهای هوايی (FAI) با رای اکثريت اعضا علی رغم مخالفت ايالات متحده امريکا درآمد و در همان سال تيم ملی چتربازی و پاراگلايدر ايران در اولين بازیهای جهانی ورزشهای هوايی در کشور ترکيه شرکت نمود .
بر اساس آیین نامه ساماندهی وسایل پرنده فوق سبک مصوب هیئت محترم دولت به شماره ۸۷۱۶۱/ت۳۵۳۶۹ه - ۱۳۸۶/۵/۳۱ مسئولیت مدیریت پاراگلایدر و پاراموتور و کلیه رشته های پروازی به سازمان هواپیمایی کشوری واگذار گردید. و انجمن ورزشهای هوایی سازمان ورزش و جوانان، هیچگونه مجوز قانونی ، در تدوین قوانین و نظارت بر اجرای قوانین پرواز پاراگلایدر و پاراموتور و صدور گواهینامه های پرواز پاراگلایدر و پاراموتور و دیگر رشته های پروازی را ندارد.
در سالهای 1382- 1390 مدرسه پرواز خوزستان ، به عنوان نماینده انجمن ورزشهای هوایی ، در راه توسعه و همگانی ساختن این نوع ورزشها ، بعنوان اولین مرکز تخصصی ورزشهای هوایی در جنوب کشور و استان خوزستان فعالیت می نماید .
هم اینک مدرسه پرواز خوزستان تحت نظارت مستقیم سازمان هواپیمایی کشوری به امر گسترش و آموزش ورزشهای هوایی در کلیه نقاط استان خوزستان اشتغال دارد .
آغوش ورزشهای هوایی خوزستان پذیرای دلهای گرم شماست
8775 111 0916
در صورت هرگونه سوال می توانيد با شماره فوق تماس حاصل فرموده و يا از طريق لينک زير سوال خود را مطرح فرماييد
ارتباط با ما